Ingrediensskolan

I ingrediensskolan får du lära dig om några av de ingredienser vi använder oss av i våra produkter. Har du funderingar kring någon ingrediens vi inte har tagit upp är du välkommen att kontakta oss.

Alla våra produkter (förutom Tan Oil*) innehåller eteriska oljor och är på så vis doftsatta på ett naturligt sätt.
De eteriska oljorna har dessutom genuina egenskaper som gör produkterna så bra som de är. Eteriska oljor är dock känsliga för solljus och värme och deras egenskaper kan förstöras av dessa två parametrar. Produkterna bör därför placeras där de inte utsätts för direkt solljus. Även syre gör att de eteriska oljornas verkan minskar – det är av den anledningen våra produkter har kort hållbarhet.
Riktigt bra oljor är en färskvara och bör hanteras därefter.

*Att Tan Oil inte innehåller eteriska oljor beror på att den ska kunna användas i sol och klara av att stå framme i solljus och värme.

Jojoba
Myrra
Lavendel
Squalane
Arganolja
Ricinolja
Kokosolja

Kallpressad Jojobaolja

JojobaJojobaoljan är vårt första val när det gäller basoljor och den finns i nästan alla våra produkter. Oljan framställs ur en amerikansk ökenväxt och har använts länge i Mexiko och södra Kalifornien till skydd mot väder och vind. Den innehåller naturligt UV-skydd (solskydd nr 4). Tecken tyder på att jojobaolja passerar en del barriärer och går in i huden på ett sätt som inga andra oljor lyckas med, vilket gör att den kan hjälpa andra verksamma ämnen på traven. Oljan är mjukgörande och skyddande och har en viss
reglerande effekt på bakterier. Oljan är mycket dryg och är utmärkt på psoriasis och eksem.

INCI namn: Simmondsia Chinensis

Finns i: Body Oil, Essential Balm, Eye Lash SerumHair Conditioner,  Hair Masque,  Hand & Body Lotion, Lavendel Care, Nail Drops, Tan Oil, Trutvalla cerat & Trutvalla Läppglans

Tillbaka upp

Myrra

MyrraHartsen ur myrraträdet är ett urgammalt läkemedel och ett av de äldsta kända parfymämnena. Myrra är svamphämmande och starkt antiseptisk, vilket gör den mycket effektiv mot nagelsvamp. Myrra är dessutom läkande och lindrande och fungerar bra för känslig och irriterad hud. Myrran ger ifrån sig en frisk, torr, varm och kådig kryddoft. Koncentrerad myrra kan missfärga naglar, men vi använder oss av precis de rätta förhållandena i Nail Drops för att detta inte ska ske.

INCI namn: Onymyrrhe

Finns i Eye Lash Serum, Hair Masque & Nail Drops

Tillbaka upp

Lavendel

LavendelLavendel är en mycket mångsidig olja som gör nytta i nästan alla sammanhang. Lavendeloljan är antiseptisk, sårläkande och inflammationshämmande; den hjälper huden att läka utan ärrbildning. Den balanserar dessutom talgproduktionen och stimulerar tillväxten av nya hudceller, vilket gör den bra för gravidmagar. Oljan har en
uppmjukande och lugnande effekt som gör den användbar på utslag och eksem. Dess egenskaper gör att den också lämpar sig för bristningar, insektsbett, brännskador och solsveda.

INCI namn: Lavandula Angustifolia

Finns i: Hair Masque, Eye Lash Serum, Lavendel Care & Nail Drops

Tillbaka upp

 Squalane, från olivolja

Squalene

Ett mycket stabilt oljelösligt ämne framställt av olivolja. Squalane ger huden en silkig yta, verkar fuktighetsbevarande och uppmjukande. Ökar utspridningsförmågan på huden- känns inte kladdig. Liknar hudens sebum och kan spela en stor roll för att man ska uppnå en hälsosam hud och hindra förstörelse från fria radikaler. Passar bra o antiage-produkter, fuktighetscremer och produkter för känslig och after-sun-produkter.

INCI namn: Squalane

Finns i: Essential Balm

Tillbaka upp

Kallpressad Arganolja

ArganoljaArganolja kommer från nötterna från arganträden som
enbart växer i sydvästra Marocko. Oljan är rik på
E-vitamin, essentiella fettsyror och antioxidanter, vilket bromsar upp ålderstecken i huden. Den är tunn med liten molekylstruktur och tränger snabbt in i hud, hår och
naglar. Arganolja är en omtalad hårolja som används för att vårda och stärka håret. Den skyddar dessutom mot det slitage som uppkommer vid värmestyling.

INCI namn: Argana Spinosa

Finns i: Eye Lash Serum, Face Oil, Hair Masque, Hair Conditioner & Hand & Body Lotion

Tillbaka upp

Ricinolja

Ricinolja är en vegetabilisk olja som på ett naturligt sätt stimulerar hårsäckarna till bättre hårväxt. Oljan innehåller många av de näringsämnen som håret behöver för att kunna bli långt, fylligt och glansigt. Den hjälper även till att göra skadat hår mjukare och friskare.
INCI namn: Ricinus Communis

Finns i: Eye Lash Serum, Hair Masque & Trutvalla Läppglans

Tillbaka upp

Kallpressad kokos

Ger en mycket fet, kladdig och len känsla på huden och stannar kvar där; det tar flera timmar för fettet att absorberas. Ger lite pärlemorlyster.
Tas upp mycket långsamt av huden, därför bra i massage – händerna glider bra. Kan ingå med 5-20 % i en massageolja, och ensamt eller ihop smält med kakaosmör till en fast massagekaka.

Kokosolja har en förmåga att trimma upp pigmenteringen tillsammans med solens strålar.

Vi använder i dagens läge kokosolja i Tan Oil.

Fettet stelnar när temperaturen sjunker under +18grader, men smälter åter till flytande form vid normal rumstemperatur.

INCI namn: Cocos Nucifera

Finns i: Tan Oil

 

Tillbaka upp