ANSIKTSVÅRD

I vår serie för ansiktsvård har vi dessa produkter. Läs mer om produkterna nedan.

Face Oil Citrus
Face Oil Cranberry
Face Oil + mogen hud
Eye Lash Serum
Essential Balm/utgått
Handla som PRIVATPERSON
Handla som FÖRETAG
Shop ONLINE (english)

Face Oil Citrus

Face Oil är en ren ekologisk kallpressad Argan Olja och kallpressad Gurkört, som är aningen kryddad med eteriska oljan Citron Tea Tree. Argan oljan är en tunn olja som tränger snabbt ner i huden. Oljan har en dokumenterad förmåga att minska uppkomsten av fina linjer, motverkar ärrbildning, påskyndar läkning och lugnar irriterad hud.

Appliceras morgon och kväll på väl rengjord hud, komplettera gärna med en fetare olja vid behov, vi föreslår Face Oil +.

Används även till burriga hårtoppar, händer, fötter, armbågar, nagelband, kroppen…

Historik, Kuriosa: ( info från GP.se)
Arganolja är fullproppad med bra fettsyror och E-vitamin och sägs vara både kolesterolsänkande och ha föryngrande egenskaper. Inte så konstigt kanske att den är populär i så många skönhetsprodukter.

Den hälsosamma oljan framställs av arganfruktens små vita frön. Trädet växer enbart i Marocko – på gränsen till Saharaöknen. Det behövs flera kilo frukt för att framställa en liter olja, enligt GP. Inte så konstigt kanske, att priset är relativt högt. När de små fröna har plockats ut ur själva frukten rostas de över en eld. När fröna pressas bildas en gröt som sedan måste knådas intensivt tillsammans med vatten för att bli arganolja. Den marockanska lokalbefolkningen har använt oljan sedan flera århundraden tillbaka, både i matlagning och sedermera också utvärtes på hud, hår och naglar.

Använd till: ansiktet, händer, fötter, armbågar, nagelband, kroppen, hårtoppar

Ingredients: (INCI)

*maroccan argana spinosa seed oil (kallpressad), *borago officinalis (gurkört med hög andel GLA) *leptospermum petersonii (Citron Tea Tree) *Ekologisk råvara

Made in Sweden

Förpackningen källsorteras som plastförpackning.

Ca pris hos ditt inköpsställe:

30ml/1oz  249-295:-

Inköpsställen

Face Oil Cranberry

Ren ekologisk kallpressad Argan Olja och Gurkört, med en härlig doft av Tranbär.

Argan oljan är en tunn olja som tränger snabbt ner i huden. Oljan har en dokumenterad förmåga att minska uppkomsten av fina linjer och motverkar ärrbildning, påskyndar läkning och lugnar irriterad hud. Den är mycket bra till acnehud och psoriasis, tack vare oljans antiinflammatoriska egenskaper

Appliceras morgon och kväll på väl rengjord hud, komplettera gärna med en fetare olja vid behov, vi föreslår Face Oil +.

Använd även till: burriga hårtoppar,  runt ögonen på den tunna huden, händer, fötter, armbågar, nagelband, kroppen…

Innehåll:
*Argana Spinosa (arganolja) *borago officinalis (gurkört med hög andel GLA) *tocopherol *cranberry fragrance

30ml ca pris 269:-

Inköpsställen

Face Oil +

En rejäl vitaminkick till den mogna huden. Vår premium olja jojoba, är basen som penetrerar hudens alla skikt med övriga ingrediensers goda egenskaper. Den komplexa ingredienslistan är väl sammansatt för ökad elasticitet och för att sparka igång cellbildningen, som skänker en fräsch och frisk hud. Argan oljan är en tunn olja som tränger snabbt ner i huden. Oljan har en dokumenterad förmåga att minska uppkomsten av fina linjer och motverkar samt lugnar irriterad hud. Välgörande nyponrosfröolja, gurkört, sheasmör, e-vitamin, rosmarin gör verkan på djupet. Detta är endast ett axplock av den komplexa ingredienslistan.

Appliceras på väl rengjort ansikte, kan även appliceras/klappas in på den tunna huden runt ögonen.

Innehåll:
* simmondsia chinensis (jojobaolja), *butyrospermum parkii (sheasmör),*argana spinosa (arganolja), *rosa canina L (nyponrosfrö), *glycerine, *borago officinalis (gurkört, hög del av GLA), squalane (vegetabilisk, från oliver), *tocopherol, retinol palmitate(A-vitamin), *rosmarinus officinalis *white lilly

30ml ca pris 299:-

Inköpsställen
Tillbaka upp

Eye Lash Serum

För naturligt fylligare och längre ögonfransar.

Frans serumets verksamma vegetabiliska oljor består av ricinolja, jojoba, arganolja och myrrha. Stimulerar fransarna, ger ny fyllighet och naturlig extension. Använd med fördel varje kväll för bästa resultat.

Gör så här: 

Applicera en droppe på fingertoppen, som du sedan med hjälp av fingertoppen ”penslar” på hela fransarna, inifrån roten och utåt. Viktigt att serumet appliceras intill roten.

*ricinus communis seed oil (kallpressad), *simmondsia chinensis seed oil (kallpressad), *argana spinosa seed oil(kallpressad), tocopherol, *lavandula angustifolia flower oil, commiphoramyrrha(harts), *limonene, *linalool *Ekologisk råvara

Made in Sweden

Förpackningen källsorteras som plastförpackning.

Ca pris hos ditt inköpsställe:

30ml/1oz 249-295:-

Inköpsställen
Tillbaka upp

Essential Balm

Essential Balm har utgått ur vårt sortiment.
Essential Balm är en unik balm med omsorgsfullt utvalda oljor, vaxer och nyttiga vitaminer från växtriket – naturens skafferi i en enda burk!
Balmen har en ljuvlig doft av vanilj och apelsin. Den är läkande, fuktighetsbevarande, hämmar ålderstecken tack vara innehållet av väl utvalda antioxidanter samt gynnar cellförnyelsen i huden. Essential Balm har oändligt många användningsområden: torra hudpartier, eksem, psoriasis, nariga läppar, runt ögonen, torra armbågar och hälar, hårtoppar, nagelband, händer… Alla bör ha en Essential Balm i sin närhet!

*simmondsia chinensis seed oil(kallpressad), *butyrospermum parkii, *borago officinalis (kallpressad),

*persea gratissima oil, *cera alba, squalane (från oliver, fuktighetsbevarande), *citrus dulcis, retinol palmitate (A-vitamin), *rosmarinus officinalis leaf extract, styrax benzoin gum extract(eterisk olja),

*hippophae rhamnoides (kallpressad olja) 

Made in Sweden

10 gram

Förpackningen källsorteras som metall.

Tillbaka upp