KROPPSVÅRD

I vår serie för kroppen har vi dessa produkter. Läs mer om produkterna nedan.

Body Oil
Tan Oil
After Sun
Titandioxid
H2O2 3% / Väteperoxid 3%
Travelkit

Body Oil

Body Oil, kropps och massageolja

En silkeslen närande kroppsolja där de viktiga byggstenarna, kallpressad ekologisk certifierad jojoba, arganolja, sheasmör samt tistelolja, återfuktar huden på djupet. Huden får en fullkomlig harmonisk lyster och spänst.
Body Oil är rik på naturliga vitaminer och essentiella fettsyror. Body Oil kan användas av hela familjen, för de doftkänsliga rekommenderar vi Body Oil vanilla.

Arganoljan kommer från odlingar, och är ”Certifierad av ECOCERT Greenlife enligt ECOCERT Standard för naturlig och organisk kosmetik. 100% av ingredienserna är från organisk odling.”
Oljan kommer dessutom från frukterna, så inga träd skövlas.

Användning:

Omskakas före applicering!

Masseras in på huden vid behov, gärna efter dusch/bad, då huden suger upp näringen från oljan på bästa sätt och kapslar in fukten.

Återfuktar, mjukgör och ger huden en vacker lyster.

Dofter:
citrus
coconut
cranberry
hazelnut
strawberry
vanilla

Ingredients: (INCI)
*simmondsia chinensis (kallpressad jojobaolja), *argana spinosa (kallpressad arganolja), carthamus tinctorius seed oil (kallpressad tistelolja), *butyrospermum parkii (sheasmör), tocopherol (e-vitamin), *fragrance allergenfree, *vanilla planifolia, *cymbopogon flexuosus, *citrus reticulata 

Förpackningen källsorteras som plastförpackning.

Ca pris hos ditt inköpsställe:

100ml/3,34oz    279:-

”Fantastisk idé med äkta vaniljstång i oljan. Doftar ljuvligt och produkten kladdar inte.”

Cam-Bich från Malmö

Tan Oil

För en vackrare solbränna och ett effektivt skydd mot solen använd Tan oil tillsammans med solskyddsmedel med önskad solskyddsfaktor, gärna med fysikaliskt solskyddsämne. Bas oljan Jojoba, drar med sig de naturliga skyddande egenskaperna ner hudens alla skikt. Tan Oil ökar chansen till snabbare och djupare solbränna. Smörj in dig med Tan Oil varannan timma när du vistas i solen. Efteråt kan du smörja in din hud med Camilla of Swedens vårdande After Sun, för en hållbar och sund hud. Tänk på att Tan Oil kan färga av sig på ljusa textilier.

Fri från mineraloljor.

Dofter:
original
coconut
hazelnut
strawberry

Tänk på: Tan Oil innehåller naturliga ingredienser, vilket gör att den redan vid + 18 grader, kan den verka grumlig. Detta smälter samman vid +20 grader. Ingen fara för funktionen, detta är ett kvitto på att det är naturligt innehåll.

Ingredients: (INCI)

simmondsia chinensis seed oil (kallpressad jojobaolja), carthamus tinctorius (kallpressad tistelolja), cocos nucifera oil (kallpressad kokosolja), tocopherol (e-vitamin), daucus carota root extract (morotsextrakt, containing Beta-Carotene), rosmarinus officinalis leaf extract, allergenfree fragrance

Tillverkad i Alingsås

Förpackningen källsorteras som plastförpackning.

Ca pris hos ditt inköpsställe:

100ml/3,66oz    259:-

Den enda olja som faktiskt ger mig en brun ton.
Som rödhårig är det väldigt lätt att bränna sig.
Men det har aldrig hänt sen jag började använda Camilla of Swedens fantastiska Tan Oil.
Tack Camilla, för att du finns och tack för dina fantastiska produkter.

Ann från Sommen

När jag fick mitt första barn, för 47 år sedan (1972) fick jag soleksem. Då började jag använda solskyddsfaktor 20 och uppåt, för att klara av att vistas i solen. För 5 år sedan fick jag en kraftig allergisk reaktion, blev tipsad om att det kan röra sig om solskyddspreparaten jag använde, slutade med dessa. Sedan kom rekommendation att använda Tan Oil som hjälper huden att skydda sig själv. Nu är jag helt fri från både allergi och soleksem. Jag kan inte vara utan Tan Oil, den är ett måste när jag ska vara ute i solen.

Susanne, Göteborg

”Efter att ha använt denna oljan har jag inte bränt mig av solen i år (2018). Min näsa brukar flagna och jag blir röd som en tomat varje år.

Först var jag skeptisk mot att oljor hjälpte men efter att ha testat denna produkten har jag kunnat sporta mycket mer utomhus utan att vara rädd för att brännas”

Victor från Malmö

Har testat den magiska Tan Oil och tycker att alla tjejer ska ha en sån och skydda sin kropp mot solen. Rekommenderar starkt de produkter till alla som älskar och tar hand om sin hud, kropp och ansikte. Jag har hittat min nya kärlek!

Katarina från Tranås

After Sun

After Sun / Lavendel Care

Nu mindre kladdig känsla.

En lugnande After Sun olja för hela kroppen. Lavendel, E-vitamin och Rosmarin är de verksamma ämnena som lugnar, tar bort rödhet och reparerar huden. Basoljan Jojoba, transporterar de verksamma ämnena ner i alla hudskikt, därmed får du ett genuint läkande och snabbt resultat.

Förlänger hållbarheten på solbrännan vid kontinuerlig användning efter solexponering. Appliceras över hela kroppen på ren, nytvättad hud efter solexponering.

Används med fördel även för att reducera bristningar, till gravidmagen, brännskador, insektsbett, getingstick…
Vid getingstick, insektsbett, applicera direkt After Sun på området, smörj sedan vid behov tills smärta och rodnad lagt sig.
Gravidmage, smörj in varje morgon och kväll över hela magen, under hela graviditeten.

Fri från mineraloljor.

Ingredients: (INCI)

simmondsia chinensis seed oil (kallpressad jojobaolja), borago officinalis (kallpressad gurkörtsolja rik på GLA), tocopherol (e-vitamin) lavandula angustifolia (lavendel, eterisk olja), rosmarinus officinalis  (rosmarin, eterisk olja), *limonene, *linalool
*Doftämne som finns i eterisk olja

Tillverkad i Alingsås

Förpackningen källsorteras som plastförpackning.

Ca pris hos ditt inköpsställe:

100ml/3,34oz    259:-

Detta är ett mirakelmedel!

Min son brände sig rejält i solen, vi köpte Aloe Vera spray, sedan kylbalsam, inget hjälpte.
Fick rekommenation att använda After Sun från Camilla of Sweden, DET HJÄLPTE! Helt förtrollande, den läkte och lugnade ner huden på direkten.
Vi kommer alltid ha After Sun hemma, om olyckan är framme igen.
Bilder på dag 1-3 i fallande ordning.
Kristina, Borås

Kristina, Borås

Titandioxid

Ett rent mineralämne som kan tillsättas till Tan Oil, för ökad SPF effekt.

Doseringsanvisning:

Titandioxid ger ungefär följande spf: 1 g = 1% spf. Maxgräns för titandioxid i en produkt är 25% (dvs 25 g till 75 g olja)

1 flaska Tan Oil är 100ml, innehållet väger 80 gram

1 flaska Titandioxid innehåller 20 gram

Väljer du att ta hela flaskan Titandioxid till en ny flaska med 100ml Tan Oil, blir ca spf 25.

100ml Tan Oil + 20 gram titandioxid = ca spf 25

Skaka om blandningen kraftigt flera ggr, sedan varje gång före applicering. Titandioxiden lägger sig på botten efter en stund, därför är det viktigt att skaka flaskan före applicering.

Notera, detta är en fingervisning. Prova dig fram.

Känner du dig osäker så bör du använda en produkt som du känner dig trygg med. Vi kompletterar med att sälja Titandioxid, för att man själv ska ha ett alternativ till de hormonstörande kemikaliska spf medlen.

Kan användas till valfri annan hudvårdande produkt, lotion, kroppsolja.
Vi rekommenderar då att produkten är fri från paraffiner och silikoner.

Ta 100 gram färdig produkt, tillsätt enligt tabell nedan.

Titandioxid:
10 gram = ca spf 10
15 gram = ca spf 15
20 gram = ca spf 20 osv.

Ingredients: (INCI)

100% rent titaniumdioxide, fri från nanopartiklar.

Omtappad i Alingsås

Förpackningen källsorteras som plastförpackning och metall.

Ca pris hos ditt inköpsställe:

20gr 59:-

H2O2 3% / Väteperoxid 3%

H2O2 3% / Väteperoxid

Vår väteperoxid 3% är ett bakteriedödande medel som kan användas för sårtvätt, yt- eller handdesinfektion.

Väteperoxiden tar effektivt bort bakterier (grampositiva och gramnegativa), virus, mikroorganismer, bakteriell biofilm, svampar, jäst, mögel och bakteriesporer.  Mikroorganismer kan inte utveckla resistens mot väteperoxiden

Naturligt rengöringsmedel som består av syre och vatten

Väteperoxid, det vill säga H2O2, är en vätskelösning med flertalet användningsområden. Detta är än så länge det enda rengöringsmedlet som endast består av vatten och syre.

Väteperoxid verkar desinficerande och antiseptiskt mot de flesta typer av mikroorganismer. Väteperoxid är luktfri, klibbar inte, svider inte och torkar inte ut huden. Den har en långtidsverkande effekt och är samtidigt snäll mot kropp och miljö. Efter användning kvarstår bara syre och vatten.

Användningsområden:

  • sårtvätt
  • desinficera redskap, disktrasan, diskborste mm
  • i munnen, vid förkylningssymptom
  • i öronen, vid förkylningssymptom
  • under naglar
  • på mat
  • skärbrädor
  • handtvätt vid resa
  • under armarna vid svett lukt
  • bleka hår, kläder

Du kan med fördel använda väteperoxid för att rengöra sår. När lösningen kommer i kontakt med blod börjar den skumma och på det sättet omvandlas till syre och vatten. Lösningen tar kål på bakterier och mikroorganismer genom oxidation. Den kan även användas för att rengöra annat eftersom lösningen även är svamp- och mögelhämmande.

Väteperoxid användas även för att bleka, det är dock starkt och slitsamt, oavsett om det används för att bleka kläder, hår eller något annat.

Värt att notera att alltför hög koncentration av väteperoxid är skadligt för hälsan.
När det kommer till rengöring och allmänt bruk är en koncentration på 3 % alldeles lagom.

Använd väteperoxid 3% för att rengöra diskbänk, vitvaror, livsmedel och så vidare genom att applicera direkt på ytan eller i vissa fall blanda ut med vatten. Vårat väteperoxid är Food-Grade, vilket innebär att den inte har några kemiska tillsatser och kan användas för att rengöra ytor som kommer i kontakt med livsmedel samt direkt på livsmedel.

Innehåll: 3% H2O2 – Resten omvänt vatten. Tidvis avtagande styrka. Normal avfällning är 0,4-0,5% per år. Det innebär att din produkt efter ett år kvar har en styrka kring 2,5-2,6% vid bra förvaring. Bryts ned till syre och vatten.

Säkerhet och Förvaring

Förvaras torrt, mörkt och svalt.

Väteperoxid 3% koncentration behöver inte säkerhetsmärkas men produkten bör ändå hanteras varsamt. Spraya eller tvätta ej nära ögonen.
Vid kontakt med ögonen tvätta eller spola ögat med vatten. Om symptom kvarstår efter sköljning, kontakta läkare. Starkare koncentrationer av väteperoxid reagerar med olika metaller. Iaktta försiktighet med att blanda och förvara väteperoxid med metaller. Tänkt även på att väteperoxid kan bleka och vid användning eventuellt ge märken på dina kläder.

Undvik direkt solljus som påskyndar utfällningen av syre och kan göra flaskan spänd.
Blir flaskan spänd, pyser du den genom att skruva av spraypumpen från flaskan, skruva på igen, klart.
Förvaras utom räckhåll för barn.

Ca pris hos din återförsäljare

100 ml 85:-

Travelkit

Travelkit / Resekit

Påsen/väskan kan användas vid resa och uppfyller kraven för att ha med i handbagaget.

Tänk på att alla förpackningar som tas med i resans handbagage, ska kunna få plats i påsen, samt att de ej får kunna rymma mer än 100 ml.

Etiketter följer med så att du lätt kan märka upp dina flaskor.

Ca pris hos din återförsäljare

Rek ca pris konsument 69:-